Może wrócilibyśmy do poczatku naszej wymiany informacji i podyskutowali resztę dywizji. Jestem ciekaw co o tym myśli Grzegorz Urbaniak ? Potem systematycznie można omawiać inne kategorie jednostek. Mam wrażenie że lekko sie pogubiliśmy.
Encyklopedia Armii Układu Warszawskiego
#93witam
cytował tę książke w innym rozdziale Forum na poczatku stycznia, J. Cislak dośc ostro ją skrytykował za niepewność danych
R. Antonowicz
cytował tę książke w innym rozdziale Forum na poczatku stycznia, J. Cislak dośc ostro ją skrytykował za niepewność danych
R. Antonowicz
O Armii Radzieckiej
#95Kolejna pozycja:
Bolesław Potykała, Władysław Szuflik, Dowództwo sił zbrojnych ZSRR od rewolucji naukowo-technicznej do równowagi strategicznej (lata 50.-70.), WSP, Częstochowa 2000.
Pozdrawiam
Bolesław Potykała, Władysław Szuflik, Dowództwo sił zbrojnych ZSRR od rewolucji naukowo-technicznej do równowagi strategicznej (lata 50.-70.), WSP, Częstochowa 2000.
Pozdrawiam
#98Pozycji o ZSRR (założyłem, że nie ma 1.000 stron).
Co do serii o DZ dla mnie tam jest tylko po kilka kartek i generalnie szkoda pieniędzy.
Co do serii o DZ dla mnie tam jest tylko po kilka kartek i generalnie szkoda pieniędzy.
#99kompania szturmowa dywizyjna wchodziła w skład batalionu rozpoznawczego dywizji.
56 kompania specjalna ze Szczecina była kompanią okręgową.
Pozdrowienia
56 kompania specjalna ze Szczecina była kompanią okręgową.
Pozdrowienia
#100batalion z dziwnowa był batalionem centralnego podporządkowania. Na początku lat 90-tych został przeniesiony do Lublińca, a następnie przeformowany w pułk specjalny.