Trochę błędów jest w tym spisie:
1 pułk rozpoznania radioelektronicznego a od 2004 r. 1 Ośrodek Radioelektroniczny obecnie 1 Centrum Rozpoznania i Wyparcia WRE - Ogrodzienice k. Grójca
2 pułk rozpoznania radioelektronicznego, w 1996 2 pułk radioelektroniczny, w 2003 2 Ośrodek Radioelektroniczny Przasnysz
3 pułk zakłóceń radioelektronicznych dopiero w latach 90. 3 pułk zakłóceń radiolokacyjnych podlegał WLOP
Bataliony 11, 12, 14, i 15 to bataliony rozpoznania radioelektronicznego (brrel) 11 w Zgorzelcu przemianowany później na 11 prel, 12 w Braniemie później Koszalinie i wchłonięty przez 8 prel, 14 w Słupsku JW 2007 wchłonięty przez 1 prrel z Grójca a 15 (skadrowany) zaniechano jego rozwinięci a z chwilą przeniesienia 9 prr ze Skierniewic do Lidzbarka Warmińskiego i zmianie nazwy na 9 prel w 1995r.
Jednostki radioelektroniczne
#22W Grójcu jednostka obecnie nie ma numeru porządkowego "1" w nazwie.
#23Mam pytanie na temat JW 1401 czyli 10 Pułk Rozpoznania Systemów Radiolokacyjnych z Dziwnowa.
Otóż na placówkach podległych pod te jednostkę, m.in. pod Kołobrzegiem posiadali na wyposażeniu sprzęt SDR-2M lub SDR-2MP - zwany MARKIEM.
Niestety nie mogę namierzyć tego urządzenia na sieci - czy ktoś posiada jakieś dane techniczne tego zestawu / lub szkic, zdjęcie?
ps: na rosyjskich stronach są jakieś dane ale nie wiem czy są prawidłowe.
Otóż na placówkach podległych pod te jednostkę, m.in. pod Kołobrzegiem posiadali na wyposażeniu sprzęt SDR-2M lub SDR-2MP - zwany MARKIEM.
Niestety nie mogę namierzyć tego urządzenia na sieci - czy ktoś posiada jakieś dane techniczne tego zestawu / lub szkic, zdjęcie?
ps: na rosyjskich stronach są jakieś dane ale nie wiem czy są prawidłowe.
#24Trochę materiałów w języku niemieckim.
Pozdrawiam
Witek
Pozdrawiam
Witek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.