Baza w Bujakowie / opuszczona

Toszek Woźniki i inne

Witam
Czy ktoś z forumowiczów mógłby mi udostępnić (lub wskazać adres) jakieś zdjęcie satelitarne obiektów Toszek i Woźniki, Lędziny, Sośnia Góra, Olszowa, Lubliniec.

Toszek Woźniki i inne

dołączam się z prośbą o podanie ew. dojazdów do byłych miejsc stacjonowania dyonów śląskich- chętnie przejadę się i porobię trochę zdjęć- póxniej wrzucę je na Forum. Do Lublińca, Zawiercia oraz Olkusza mam niedaleko, a pogoda sprzyja wycieczkom.

pozdrowienia

Roman Antonowicz

Toszek Woźniki i inne

Witam
Szukam w wielu miejscach ale nie moge natrafić na dokładne daty rozformowywania jednostek rakietowych w w latach 90-tych. Chodzi o dywizjony S-75 i S-125. Jeśłi ktoś mógłby pomóc...

Bazy w okolicach Poznania

Lisówki - Dopiewo - 28. dywizjon ogniowy wyposażony w zestaw S-75 - rozwiązana na przełomie lat 80/90
76.dr stacjonował w Chomęcicach
Na resztę nie odpowiem, bo nie znalazłem tych miejscowości na mapie (najlepiej podaj jakieś współrzędne, albo chociaż kierunek)

Bazy w okolicach Poznania

Witam !

W Kobylnicy stacjonowały trzy jednostki, m. in. 29. Wojskowy Skład MPS (3416) i Ośrodek Szkolenia Służb Kwatermistrzowskich. Natomiast w Wierzonce stacjonowały dwie jednostki m. in. - sformowane w połowie lat 50-tych - 3. RCNO ŚOW (1305), które w 1968r. włączono w skład JW 2823 z Poznania.

Pozdrawiam.
K. P.