Baza w Bujakowie / opuszczona

Witam
W zasadzie 4 stanowiska: Toszek, Przezchlebie, Sośnia Góra, Lędziny - tworzą ładny "pas" chroniący Górny Śląsk od południowego zachodu. Może "Ostropa" to zapasowe stanowisko ?
Zastanawiające jest że wybrano nietypowy model: 2 "siedziby" dywizjonów i 4 stanowiska bojowe

--> Michał Koziar

Witam, byłbym wdzięczny gdybyś zechciał podesłać mi kilka zdjęć z Ciągowic. Mogę się odwzajemnić podobnymi z wybrzeża.

Czarek P.

Witam!
Zdjęcia o których wspominałem postaram się udostępnić najszybciej jak tylko będę mógł, najprawdopodobniej przez stronę www, niestety na chwilę obecną nie mam ich w formie cyfrowej, w związku z czym opcja przesłania na maila nie wchodzi w grę. Co do samego obiektu to faktycznie jest zachowany w dobrym stanie, obecnie istnieją plany zagospodarowania części koszrowej przez użytkownika cywilnego.
Zdjęcia o których wspomia Pan Adam Szulczewski są naprawdę interesujące. Widać na nich całą jednostkę. Bydynek między częścia koszarową, a wyrzutniami to magazyn dla rakiet. Pod górka na której stała stacja naprowadzania znajdują się garaże, które zostały zasypane.

Pozdrawiam
Michał Koziar

Baza w Złotnikach - zdjęcia

Witam
z jakiego serwera są te zdjęcia ?
Czy Imageshack to program do obróbki zdjęc czy do wydobywania z archiwów satelitarnych ?
Sa to zdjęcia nieodpłatne czy płatne?

Skoro pokazałes tyle, mozna prosić o kolejne dywizjony rakietowe 1 BROP ? Okręg oświęcimiski, gliwickie, bytomsko-lubliniecki ? TAkiej rozdzielczości nie widziałem na Terra Serwer ani na innych zdjęciach.
Rewelacja

pozdrowienia

Roman Antonowicz

Adamie
Dzięki za odpwoiedź, nie mniej jednak nie oszczędzaj, podaj cenę, niech stracę, w końcu lotnisk i baz rakietowych nie ma więcej niz 150 -200,
W najgorszym razie jestem skłonny sie dołozyc.

pozdrowienia

Roman Antonowicz

No doprawdy nieźle wycięte, tylko.... po co ? Przecież Ci którzy się tym zawodowo interesują mają dobre zdjęcia już od wielu lat i dla nich to żadna tajemnica.

Krzysztofie,

Ideą maskowania elektronicznego jest UTRUDNIENIE dostępu do informacji niejawnych przez osoby niepowołane. Zgodnie z ustawą o ochronie informacji niejawnych z kwietnia br aktualne lokalizacje stanowisk OPL są tajne, i mogą podlegać ochronie na dowolnych nośnikach informacji. Jest jasne, że suwerenne państwo prawa nie powinno udostępniać takich materiałów za pomocą własnych struktur, co determinuje zasadność maskowania tych obiektów. Nawet jeżeli wszyscy mają świadomośc, że takie zdjęcia można kupić za pomocą innych źródeł.

/a.