Szukam wszelkich informacji oraz fotografii związanych z 39 Pułkiem Lotnictwa Myśliwskiego OPK z Mierzęcic. Szczególnie interesuje mnie okres, w którym w użyciu były samoloty MiG-21.
39 PLM OPK
#2W przygotowaniu jest książka na temat eksploatacji MiG-21 w Polsce.
Publikacja będzie zawierać m.in. pełną historię każdego egzemplarza samolotu, historie pułków i eskadr z naciskiem na odbyte ćwiczenia oraz obsadę kadrową, opisy wszystkich wypadków ciężkich z udziałem MiG-21 a także sporo niepublikowanych dotychczas zdjęć z okresu PRL (również z powietrza).
Proponuję uzbroić się w cierpliwość.
Publikacja będzie zawierać m.in. pełną historię każdego egzemplarza samolotu, historie pułków i eskadr z naciskiem na odbyte ćwiczenia oraz obsadę kadrową, opisy wszystkich wypadków ciężkich z udziałem MiG-21 a także sporo niepublikowanych dotychczas zdjęć z okresu PRL (również z powietrza).
Proponuję uzbroić się w cierpliwość.
39 PLM OPK
#3W ostatnim Lotnictwie z Szachownicą jest bardzo ciekawy artykół poświęcony temu pułkowi. Także na stronie pana Andrzeja Tatarka www.mig-19.prv.pl/ znajdziesz trochę informacji
39 PLM OPK
#4Książka ta już od dawna jest zapowiadana ale jakoś nie może ujrzeć światła dziennego. Czy można dowiedzieć się kiedy rzeczywiście ujrzy ona światło dzienne?.
39 PLM OPK
#5Jeżeli autorem artykułu jest p. Gołąbek, to polecałbym daleko idącą ostrożność w analizie treści.
Informacje mamy zebrane, pozostaje edycja, która niestety kuleje z przyczyn obiektywnych (jest to dla wszystkich jednak zajęcie fakultatywne). Ale z tego co niedawno słyszałem od koordynatora, praca jest niemal na finiszu.
Informacje mamy zebrane, pozostaje edycja, która niestety kuleje z przyczyn obiektywnych (jest to dla wszystkich jednak zajęcie fakultatywne). Ale z tego co niedawno słyszałem od koordynatora, praca jest niemal na finiszu.
39 PLM OPK
#6Autorem jest były pilot tego pułku płk dypl. pil. Jerzy Brzosko.
Ten post to chyba nie autoreklama prac p. Gołąbka, któremu rzeczywiście zdarzyło się parę wpadek jak wielu autorom. Panu również
Ten post to chyba nie autoreklama prac p. Gołąbka, któremu rzeczywiście zdarzyło się parę wpadek jak wielu autorom. Panu również
39 PLM OPK
#7Myślę, że nie ma dziennikarza, który uniknąłby błędów przy analizie informacji. Ja również nie jestem wyjątkiem i nie robię z tego tajemnicy. Moja uwaga nosiła w sobie nieco więcej treści, ale wolalbym nie wdawać się publicznie w szczegóły.
39 PLM OPK
#8Mój ojciec służył w tym pułku w latach 1957 - 1967 jako pilot. Trochę w Mierzęcicach pomieszkaliśmy.