Do zadań rozpoznania wzrokowo - fotograficznego SBLim-y były lepsze bo zwrotniejsze niż szybkie 21 więc nie ma się co dziwić. MiG 21 R raczej nie był przewidziany do rozpoznawania wzrokowego samego pola walki
MiG-21R w 1990 r. w LWP
#12Witam Ale po co kazdy samolot Mig-21 od wersji F majacy cyfre 5 jako koncowke numeru fabrycznego /np 94R01705 /byl fabrycznie przystosowany do zabudowy aparatu AFA-39 wmiejsce lewego reflektora ladowania takie samo rozwiazanie bylo na SU-20. Szczerze powiedziawszy o przystosowaniu innych wersji 21 niz R-ka do przenoszenia SATURN-a nie slyszalem. Zasobnik ten byl uzywany w ograniczonym zakresie ze wzgledu na niewielka ilosc wtworzonych egzemplarzy i klopoty z kasetami
MiG-21R w 1990 r. w LWP
#13O tym, że samoloty MiG 21 mogły przenosić w miejscu lewego reflektora lądowania LAF pierwsze słyszę a tym bardziej wersja R gdzie w zasobniku było ich parę bez potrzeby zabudowy. Gdyby tak było jak piszesz powinny w ukompletowaniu samolotu być aparaty a nie było.
Co do zasobnika Saturn to w 32 plrt było swego czasu przeszkolenie na te zasobniki techników z innych jednostek WL. Poza tym w instalację tego typu były wyposażone np PFM 7809, 7905.
Zasobnik ten był używany w ograniczonym zakresie - no raczej chyba w miarę potrzeb. Bardzo się podobał przedstawicielom NATO a raczej to że widzieli od razu efekt rozpoznania bo kaseta na spadochronie wylądaowła na ich oczach i mogli od razu oglądać film.
MiG-21R w 1990 r. w LWP
#14Witam Samoloty ktore wymieniasz nalezaly do 12 w pod wersji N czyli byly dostosowane do przenoszenia spec bomby i przez krotki czas na przelomie lat 80- 90- tych byly w tym pulku ale ostatni remont przechodzily w Dreznie i nie sadze aby zostaly zmodyfikowane / moge sie mylic/ i przyszly do Sochaczewa z Goleniowa. Pokaz o ktorym wspominasz pochodzi z ksiazki Pana MIkolajczuka ale proza byla troszke inna, kasety z filmem potrafily ladowac gleboko pod powierzchnia gleby na skutek awarii spadochrony i niezawodny Fafut z kompanii foto z ludzmi musial niestety wyjezdzac na interwencje /czyli wykopac kasete/ Z ktorych jednostek WL czy z DEbrzna i Malborka?
MiG-21R w 1990 r. w LWP
#15Andrzeju !
Rzeczywiście Twoje dane nie są pełne. PFM/N o których wspominasz nie wszystkie były po remoncie w Dreźnie. Część z tych samolotów przyjmowałem z remontu w Dęblinie i te miały już zabudowaną instalację Saturna (3 szt) natomiast pozostałe rzeczywiście przyjmowane były z 2 plm.
Wcale nie cytowałem książki Mikołajczuka gdyż tak się złożyło iż brałem udział zarówno w fazie prób jak i później w bieżącej eksploatacji tego zasobnika. Znam to z autopsji a nie z książek. W książce o ile dobrze pamiętam nie ma nic o przeszkalaniu personelu innych jednostek na ten zasobnik. Czy byli tam technicy z Debrzna i Malborka - teraz po tylu latach trudno mi powiedzieć gdyż ja osobiście nie brałem udziału w tym przedsięwzięciu. Zapewne tak bo koledzy z Debrzna wspominali o tym iż mają dostać takie zasobniki. Czy do tego doszło nie wiem.
Kasety z filmem nie lądowały wbrew pozorom głeboko w ziemi, tak że łopaty nie były potrzebne do ich wykopywania. Co najwyżej rozbijały się o ziemię i nie nadawały się już do dalszej eksploatacji. Owszem były takie przypadki, że nie zadziałał system spadochronowy (grzechy wieku dziecięcego) w trakcie prób ale w późniejszym czasie ta wada została wyeliminowana.
Rzeczywiście Twoje dane nie są pełne. PFM/N o których wspominasz nie wszystkie były po remoncie w Dreźnie. Część z tych samolotów przyjmowałem z remontu w Dęblinie i te miały już zabudowaną instalację Saturna (3 szt) natomiast pozostałe rzeczywiście przyjmowane były z 2 plm.
Wcale nie cytowałem książki Mikołajczuka gdyż tak się złożyło iż brałem udział zarówno w fazie prób jak i później w bieżącej eksploatacji tego zasobnika. Znam to z autopsji a nie z książek. W książce o ile dobrze pamiętam nie ma nic o przeszkalaniu personelu innych jednostek na ten zasobnik. Czy byli tam technicy z Debrzna i Malborka - teraz po tylu latach trudno mi powiedzieć gdyż ja osobiście nie brałem udziału w tym przedsięwzięciu. Zapewne tak bo koledzy z Debrzna wspominali o tym iż mają dostać takie zasobniki. Czy do tego doszło nie wiem.
Kasety z filmem nie lądowały wbrew pozorom głeboko w ziemi, tak że łopaty nie były potrzebne do ich wykopywania. Co najwyżej rozbijały się o ziemię i nie nadawały się już do dalszej eksploatacji. Owszem były takie przypadki, że nie zadziałał system spadochronowy (grzechy wieku dziecięcego) w trakcie prób ale w późniejszym czasie ta wada została wyeliminowana.
MiG-21R w 1990 r. w LWP
#16Grzegorz
Czy wiesz może jak zamierzano rozwiązać problem rozpoznania po wycofaniu MiG-21R.
Skoro MiG-21PFM miały być wycofywane ok. 1989 r. to MiG-21R wiele dłużej pewnie by nie słuzyły - może do 1992 r.? Latać mogły dłuużej ale już modernizacja byłaby konieczna.
Nie mówiło się nowych zasobnikach (nie testowano żadnych) może coś o przezbrojeniu?
Czy wiesz może jak zamierzano rozwiązać problem rozpoznania po wycofaniu MiG-21R.
Skoro MiG-21PFM miały być wycofywane ok. 1989 r. to MiG-21R wiele dłużej pewnie by nie słuzyły - może do 1992 r.? Latać mogły dłuużej ale już modernizacja byłaby konieczna.
Nie mówiło się nowych zasobnikach (nie testowano żadnych) może coś o przezbrojeniu?
MiG-21R w 1990 r. w LWP
#17Witam Ze tak powiem czytajac twoje posty przypuszczalem ze miales z nimi doczynienia / oczywiscie mowa o 21/ w Sochaczewie. I chociaz tak to wyglada iz chcialem ci przypisac zdarzenie z ksiazki nie bylo to moim zamiarem /mialem na mysli tylko pokazy dla obcokrajowcow/. Wiem ze na Mig-21 M wykonano modyfikacje pod rakiety R-60 / to jeszcze za czasow Debrzna/ czyli okolo polowy lat 80 -tych ale o Saturnie nic nie wiem/ z drugiej strony w naszej rzeczywistosci wszystko bylo mozliwe. Pozdrowienia
MiG-21R w 1990 r. w LWP
#18Piotrze !
Ja pracowałem w jednostce wojskowej, która nie była czynnikiem ani planistycznym ani decyzyjnym. Więc to pytanie pozostanie bez odpowiedzi. Chodziły słuchy że coś tam planują ale z perspektywy lat można to traktować jako jedynie mrzonki a może raczej plany na wyrost. O wymianie sprzętu czy też modernizacji nie było mowy
Ja pracowałem w jednostce wojskowej, która nie była czynnikiem ani planistycznym ani decyzyjnym. Więc to pytanie pozostanie bez odpowiedzi. Chodziły słuchy że coś tam planują ale z perspektywy lat można to traktować jako jedynie mrzonki a może raczej plany na wyrost. O wymianie sprzętu czy też modernizacji nie było mowy
MiG-21R w 1990 r. w LWP
#19Andrzeju !
Tak się dziwnie złożyło że przed Sochaczewem pracowałem też ma eMach w Debrznie. Rzeczywiście w połowie lat 80 dokonano dostosowania tych maszyn do przenoszenia R-60. Co do Saturnów to wiem tylko z informacji od kolegów i nie mogę powiedzieć czy fizycznie one tam były. Uważam, że skoro informacja taka wypłyneła od nich więc zapewne byli zorientowanii a może to były tylko plany. Z rozmów z konstruktorem tego zasobnika wynikało że projekt ma zostać wdrożony w całych WL.
Tak się dziwnie złożyło że przed Sochaczewem pracowałem też ma eMach w Debrznie. Rzeczywiście w połowie lat 80 dokonano dostosowania tych maszyn do przenoszenia R-60. Co do Saturnów to wiem tylko z informacji od kolegów i nie mogę powiedzieć czy fizycznie one tam były. Uważam, że skoro informacja taka wypłyneła od nich więc zapewne byli zorientowanii a może to były tylko plany. Z rozmów z konstruktorem tego zasobnika wynikało że projekt ma zostać wdrożony w całych WL.
MiG-21R w 1990 r. w LWP
#20Grzegorzu! Skoro tak sie zlozylo to moze pare slow o probach z zasobnikiem KISAJNO w Debrznie / troche poboczny temat ale niezmiernie interesujacy/ Pozdrowienia